Hoe oefen ik invloed uit?

Korte omschrijving

In deze werkvorm gaan leerlingen/studenten nadenken over manieren om een probleem onder de aandacht van de politiek te brengen, aan de hand van 9 posters waarop verschillende actievormen staan. Je beschrijft verschillende situaties die om ingrijpen vragen en vraagt de leerlingen wat ze zouden doen. Later kunnen ze eventueel ook zelf voorbeeldsituaties gaan bedenken.

Leerdoel

De leerlingen/studenten worden zich ervan bewust dat er verschillende mogelijkheden zijn om politieke besluitvorming te beïnvloeden.

Filmpjes

Voor het programma Parlement op School zijn 3 filmpjes gemaakt. In deze filmpjes vertellen jongeren hoe zij invloed hebben uitgeoefend.

Wij hebben materialen ontwikkeld waarmee u het bezoek met uw leerlingen of studenten aan ProDemos en het parlement kunt voorbereiden en/of op het bezoek kunt terugkijken. Op die manier vergroten we het leereffect van het bezoek met uw leerlingen of studenten aan politiek Den Haag.

Met deze werkvorm kunt u uw bezoek aan ProDemos voorbereiden en/of terugkijken op uw bezoek aan ProDemos.

Bekijk onze programma’s voor scholen in Den Haag, of bekijk ons dossier Goed voorbereid naar Den Haag.

Bijlagen

2 reacties

 1. Christine Lohman schreef:

  Hoi,
  Ik zou graag weten hoe je op radio of tv kunt komen als je als burger met iets zit wat je kwijt wilt op radio en tv.
  Hoe pak je dat aan?

 2. lilian schreef:

  Beste Christine,
  Dankjewel voor je vraag. Heb je bovenstaande filmpjes toevallig bekeken? In die filmpjes vertellen jongeren hoe zij invloed hebben uitgeoefend, welke rol radio en tv daarbij hebben gespeeld en hoe dat is gegaan. Wil je vertellen waar het concreet over gaat? Dan helpen we je graag verder.
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Lilian Leeuwenburgh (ProDemos)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek

Filters