Aan de slag met… de Tweede Kamer verkiezing!

Deze Aan de slag met…-les gaat over de Tweede Kamerverkiezing die op 22 november plaatsvindt. De les bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaan de leerlingen aan de slag met een aantal leuke werkbladen die hen meer leren over de democratie, de verkiezing en de politieke partijen. Daarnaast worden zij op een laagdrempelige manier aangezet om na te denken over wat zij zelf belangrijke politieke onderwerpen vinden.

Dit is een opstapje naar het tweede deel van de les, waarin de leerlingen daadwerkelijk hun stem uit gaan brengen! Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met leren dat stemmen een belangrijke manier is om deel te nemen aan de democratie.

Bekijk vooral ook deze aflevering van Klokhuis Meet Up (in samenwerking met ProDemos en Discussiëren kun je Leren) over Verkiezingen.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op via jelt@prodemos.nl.

Wil je nog meer doen rondom de Tweede Kamer verkiezing?

In de dagen na de verkiezing komt er nog een Aan de slag met…-les waarin je met jouw klas aan de slag kunt met de uitslag van de Tweede Kamer verkiezing, wat die betekent en wat nu de vervolgstappen zijn. Ook ga je in deze les aan de slag met de uitkomst van de verkiezing die je in de eerste les (zie hierboven) in de klas hebt gehouden. Wil je automatisch hier een bericht over krijgen? Schrijf je dan in via deze link.

Of kijk dan ook eens een kijkje op deze website, waar onder andere spelletjes te vinden zijn over de Tweede Kamer, de lijsttrekkers en de verschillende partijen.

Bijlagen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek

Filters