Timmyland aflevering 3: Een eigen land, politie en rechter

Wat is een land zonder eigen vlag? Tim maakt er een. Daarnaast wil hij in Timmyland ook regels, zoals een verbod op saaie kleding. Hoe controleer je zo’n wet en wat als je ‘m overtreedt? Tim legt dat voor aan de politie en aan een rechter. 

Bij deze aflevering hebben we twee werkvormen ontwikkeld: ‘Het mes’ en ‘Wat mag de rechtsstaat’. In de werkvorm Het mes spelen de leerlingen een rechtszaak na over de zoon van de burgemeester die is opgepakt met een mes. Wat voor een straf moet hij krijgen? Bij Wat mag de rechtsstaat komen situaties langs, waarbij leerlingen moeten kiezen of dit wel of niet past bij een rechtsstaat.

Over Timmyland

In de VPRO-serie Timmyland begint Tim den Besten zijn eigen land. In Timmyland kun je gratis snacken, draagt niemand saaie kleding en zijn speciale hondenaaicentra. Tim is er de grote leider. Hoe doe je dat, de baas worden van je eigen land? In fictiescènes zien we het land van je dromen steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een dictatuur en een democratie.

ProDemos heeft in samenwerking met de VPRO een gratis lessenserie bij Timmyland gemaakt gericht op groep 7 en 8.

Bijlagen

Zoek

Filters