Timmyland aflevering 2: Een wet en de minister-president

Tim gaat langs bij premier Mark Rutte en ontdekt hoe je een wet invoert. Voor zijn eigen Timmyland onderzoekt Tim hoe hij een Waddeneiland kan laten opspuiten. Timmyland krijgt steeds meer vorm. Zo worden er straten aangelegd, bomen geplant en is de ‘Wedergeboorteschool’ in aanbouw.

Bij deze aflevering hebben we twee werkvormen ontwikkeld: ‘Ballondebat’ en ‘Land van je dromen’. Bij Ballondebat maken de koning, kroonprinses, minister-president, minister van Financiën en voorzitter van de Tweede Kamer tijdens Prinsjesdag een ballonvlucht boven Den Haag. Om snel op te stijgen moeten er twee mensen overboord worden gegooid. De leerlingen moeten elkaar overtuigen dat zij belangrijk genoeg zijn om niet overboord gegooid te worden. In Land van je dromen maken de leerlingen hun eigen land. Wat wordt hun nationale snack? En wat zijn de rechten van kinderen in hun land?

Aflevering 2 werd op zondag 20 november 2022 uitgezonden. Klik hier om aflevering 2 terug te kijken.

Over Timmyland

In de VPRO-serie Timmyland begint Tim den Besten zijn eigen land. In Timmyland kun je gratis snacken, draagt niemand saaie kleding en zijn speciale hondenaaicentra. Tim is er de grote leider. Hoe doe je dat, de baas worden van je eigen land? In fictiescènes zien we het land van je dromen steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een dictatuur en een democratie.

ProDemos heeft in samenwerking met de VPRO een gratis lessenserie bij Timmyland gemaakt gericht op groep 7 en 8.

Bijlagen

Zoek

Filters