Timmyland aflevering 1: Koning Willem-Alexander

Lijkt het jou ook zo lekker om de baas te zijn? Presentator Tim den Besten ziet het helemaal voor zich in zijn eigen land: Timmyland. Wie wil er nou niet in een land wonen waar je de hele dag honden kunt aaien, elke inwoner gratis de Timmysnack krijgt en waar mensen altijd vrolijk gekleed gaan? Tim gaat onderzoeken hoe je de baas wordt en bezoekt daarvoor in de eerste aflevering koning Willem-Alexander.

Bij deze aflevering hebben we twee werkvormen ontwikkeld: ‘Wat mag de koning?’ en ‘Koningsbingo’. Bij Wat mag de koning maken de leerlingen kennis met de verschillende taken van onze koning. Bij de koningsbingo testen ze, door middel van een bingo, of de kennis goed is onthouden.

Aflevering 1 werd op zondag 13 november 2022 uitgezonden. Klik hier om aflevering 1 terug te kijken.

Over Timmyland

In de VPRO-serie Timmyland begint Tim den Besten zijn eigen land. In Timmyland kun je gratis snacken, draagt niemand saaie kleding en zijn speciale hondenaaicentra. Tim is er de grote leider. Hoe doe je dat, de baas worden van je eigen land? In fictiescènes zien we het land van je dromen steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een dictatuur en een democratie.

ProDemos heeft in samenwerking met de VPRO een gratis lessenserie bij Timmyland gemaakt gericht op groep 7 en 8.

Bijlagen

Zoek

Filters