Rol Eerste Kamer

Korte omschrijving werkvorm

Aan de hand van een werkblad ontdekken leerlingen dat sommige plannen van het kabinet misschien nog wel door de Tweede Kamer komen, maar dat het niet vanzelfsprekend is dat de Eerste Kamer er vervolgens ook mee instemt. De coalitie heeft namelijk net geen meerderheid in de Tweede Kamer, en al helemaal niet in de Eerste Kamer. De leerlingen denken na over de vraag bij welke politieke partij het kabinet het best kan lobbyen voor 4 nieuwe plannen.

Leerdoel

  • De leerlingen weten dat de plannen van het kabinet niet altijd uitgevoerd kunnen worden, omdat het parlement er eerst een besluit over moet nemen.
  • De leerlingen krijgen gevoel voor de politieke verhoudingen, begrijpen dat het kabinet niet bij alle partijen op steun kan rekenen, en dat politiek een kwestie is van geven en nemen.

 

Wij hebben materialen ontwikkeld waarmee u het bezoek met uw leerlingen of studenten aan ProDemos en het parlement kunt voorbereiden en/of op het bezoek kunt terugkijken. Op die manier vergroten we het leereffect van het bezoek met uw leerlingen of studenten aan politiek Den Haag.

Met deze werkvorm kunt u uw bezoek aan ProDemos voorbereiden en/of terugkijken op uw bezoek aan ProDemos.

Meer informatie over een bezoek aan politiek Den Haag.

 

Bijlagen

Zoek

Filters