Quiz: Feit of Fabel – introductieonderdeel

Deze werkvorm maakt onderdeel uit van het programma ProDemos schuift aan – Democratie leeft! en is een introductie. Het geeft de begeleider een indicatie van het kennisniveau van de deelnemers en van de houding van deelnemers ten opzichte van politiek, en politici. Deelnemers krijgen stellingen voorgelegd en geven met rood-groene kaarten aan of zij denken dat de stelling een feit of een fabel is.

ProDemos schuift aan, een gratis programma voor doelgroepen die doorgaans niet vanuit zichzelf een enorme interesse hebben in politiek en rechtsstaat. Met ProDemos schuift aan willen we deze doelgroepen laten ervaren dat iedere burger te maken heeft met politiek en rechtsstaat.

Eén van de ProDemos schuift aan projecten is  het (doorgaans) twee uur durende programma ProDemos schuift aan: Democratie leeft!. Hiermee hopen wij deelnemers meer politieke kennis mee te geven, maar belangrijker nog: hen het gevoel te geven dat hun betrokkenheid bij de politiek belangrijk is. Politiek gaat om wezenlijke onderwerpen die jou en mij raken en waar je je ‘tegenaan mag bemoeien’ als je ergens boos over bent!

 

Bijlagen

Zoek

Filters