Over de lijn

Deze werkvorm maakt onderdeel uit van het programma ProDemos schuift aan – Democratie leeft! en laat de deelnemers nadenken over hun standpunt m.b.t. politieke onderwerpen. Bovendien krijgen ze inzicht in welke politieke partijen welke standpunten hebben. Deelnemers ervaren dat ze het op sommige onderwerpen met politieke partijen eens zijn, waarvan ze het misschien niet verwacht hadden.

ProDemos schuift aan is een gratis programma voor doelgroepen die doorgaans niet vanuit zichzelf een enorme interesse hebben in politiek en rechtsstaat. Met ProDemos schuift aan willen we deze doelgroepen laten ervaren dat iedere burger te maken heeft met politiek en rechtsstaat.

Eén van de ProDemos schuift aan projecten is  het (doorgaans) twee uur durende programma ProDemos schuift aan: Democratie leeft!. Hiermee hopen wij deelnemers meer politieke kennis mee te geven, maar belangrijker nog: hen het gevoel te geven dat hun betrokkenheid bij de politiek belangrijk is. Politiek gaat om wezenlijke onderwerpen die jou en mij raken en waar je je ‘tegenaan mag bemoeien’ als je ergens boos over bent!

 

Bijlagen

Zoek

Filters