Op de stoel van de rechter

Bij deze werkvorm gaat er iemand op ‘de stoel van de rechter’ zitten. De persoon die op de stoel van de rechter zit, wordt gevraagd wat hij of zij in verschillende situaties zou beslissen en waarom. Hoe denkt de rest van de groep over deze casus? De rollen kunnen worden afgewisseld.

Deze werkvorm maakt deel uit van het programma ProDemos schuift aan dit is een gratis programma voor doelgroepen die doorgaans niet vanuit zichzelf een enorme interesse hebben in politiek en rechtsstaat. Met ProDemos schuift aan willen we deze doelgroepen laten ervaren dat iedere burger te maken heeft met politiek en rechtsstaat.

Eén variant van ProDemos schuift aan is ProDemos schuift aan: Ontmoet de rechter. Tijden dit (doorgaans) twee uur durende programma hierbij leren de deelnemers meer over de werking van de rechtsstaat door middel van het gebruiken van verschillende werkvormen en worden de deelnemers in contact gebracht met een rechter, die vragen kan beantwoorden en kan vertellen over zijn ervaringen in de praktijk.

Bijlagen

Zoek

Filters