OA Charlie Hebdo Debat Wat nu?

De aanslagen in Parijs zorgden voor grote onrust. In deze werkvorm kijken we naar de dilemma’s die spelen rondom de aanslagen in Parijs. Met deze werkvorm gaat u in gesprek met uw leerlingen over de vraag ‘wat nu?’.

Op 8 januari werden in Nederland in grote steden demonstraties gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. In Nederland en in veel andere landen kwamen mensen samen om een statement te maken tegen terreur, en vóór vrijheid. Maar niet iedereen denkt hetzelfde over de gebeurtenissen, en er zijn verschillende manieren te bedenken hoe om te gaan met de dreiging van terreur. In deze werkvorm komen verschillende meningen en visies op de aanslagen aan bod waarover u met uw leerlingen in gesprek kunt gaan.

Leerlingen leren aan de hand van verschillende meningen zelf een mening te vormen over de dilemma’s die spelen rondom de aanslagen in Parijs.

Hoewel de aanslagen op Charlie Hebdo een aantal jaar geleden zijn gebeurd, hebben wij besloten om deze werkvormen online te houden. In onze ogen is deze werkvorm nog steeds bruikbaar, en/of kan als inspiratie dienen voor lessen die raken aan het thema terrorisme.

Bijlagen

Zoek

Filters