Koningsroute

U verwacht tijd te hebben voor het programma in Politiek Den Haag met uw groep begint. Dan kunt u voorafgaand aan het programma deze Koningsroute met uw leerlingen of studenten doen.

Nederland is een constitutionele monarchie. We hebben een koning als staatshoofd. Maar de Koning dient zich wel te houden aan de wet, de ministers zijn verantwoordelijk. Met deze Koningsroute ontdekken leerlingen plekken die belangrijk zijn voor ons koningshuis. Onderweg beantwoorden de leerlingen meerkeuzevragen over de gebouwen en beelden. De route loopt van Paleis Noordeinde naar het Kabinet van de Koning, maar je kunt de route ook inkorten en alleen naar Paleis Noordeinde lopen.

Er is een versie voor (V)MBO en een versie voor Havo/VWO.

Met de leerlingversie kunt u uw leerlingen zelfstandig de route laten lopen. Ook deze variant heeft een versie voor (V)MBO en Havo/VWO.

 

Wij hebben materialen ontwikkeld waarmee u het bezoek met uw leerlingen of studenten aan ProDemos en het parlement kunt voorbereiden en/of op het bezoek kunt terugkijken. Op die manier vergroten we het leereffect van het bezoek met uw leerlingen of studenten aan politiek Den Haag.

Met deze werkvorm kunt u uw bezoek aan ProDemos voorbereiden.

Meer informatie over een bezoek aan politiek Den Haag.

Bijlagen

Zoek

Filters