Hoe lossen we dit op?

Deze werkvorm bestaat uit het voorleggen van een vervelende situatie of een probleem. Aan de hand hiervan wordt de deelnemers gevraagd hoe zij dit probleem zouden oplossen. Ga je hulp vragen? Dien je een klacht in? Stap je naar de politie? Heb je een rechter nodig? Ga je demonstreren? Of kun je het gewoon uitpraten? De deelnemers geven het antwoord van hun keuze en geven een korte toelichting op hun antwoordkeuze.

Deze werkvorm maakt deel uit van het programma ProDemos schuift aan dit is een gratis programma voor doelgroepen die doorgaans niet vanuit zichzelf een enorme interesse hebben in politiek en rechtsstaat. Met ProDemos schuift aan willen we deze doelgroepen laten ervaren dat iedere burger te maken heeft met politiek en rechtsstaat.

Eén variant van ProDemos schuift aan is ProDemos schuift aan: Ontmoet de rechter. Tijden dit (doorgaans) twee uur durende programma hierbij leren de deelnemers meer over de werking van de rechtsstaat door middel van het gebruiken van verschillende werkvormen en worden de deelnemers in contact gebracht met een rechter, die vragen kan beantwoorden en kan vertellen over zijn ervaringen in de praktijk.

Bijlagen

Zoek

Filters