Film: Nederland is een Democratie

Deze werkvorm maakt onderdeel uit van het programma ProDemos schuift aan – Democratie leeft! en bestaat uit het bekijken van een korte animatiefilm ‘Nederland is een democratie’. Een filmpje dat in een paar zinnen vertelt wat een democratie is, wat politieke partijen zijn en wat stemmen is. Na het filmpje stel worden er een aantal vragen gesteld om te kijken of de deelnemers het filmpje begrepen hebben en om de stof te herhalen.

ProDemos schuift aan, een gratis programma voor doelgroepen die doorgaans niet vanuit zichzelf een enorme interesse hebben in politiek en rechtsstaat. Met ProDemos schuift aan willen we deze doelgroepen laten ervaren dat iedere burger te maken heeft met politiek en rechtsstaat.

Eén van de ProDemos schuift aan projecten is  het (doorgaans) twee uur durende programma ProDemos schuift aan: Democratie leeft!. Hiermee hopen wij deelnemers meer politieke kennis mee te geven, maar belangrijker nog: hen het gevoel te geven dat hun betrokkenheid bij de politiek belangrijk is. Politiek gaat om wezenlijke onderwerpen die jou en mij raken en waar je je ‘tegenaan mag bemoeien’ als je ergens boos over bent!

 

Bijlagen

Zoek

Filters