Derde Kamer

Wat is Prinsjesdag eigenlijk? Hoe werken verkiezingen? En wat doet de Staten-Generaal? Met het gratis lesmateriaal van de Derde Kamer wordt politiek leuker dan ooit!

 

Koffertjes

Het lesmateriaal van de Derde Kamer bestaat uit twee koffertjes. Het eerste deel behandelt de thema’s Prinsjesdag, Wie is de baas, Verkiezingen en Democratie. Het tweede deel gaat vervolgens wat dieper in op deze thema’s.

Iedere les (van ongeveer een uur) heeft dezelfde opbouw: een kort filmpje, een handboekje met informatie en vragen en een debatspel.

De filmpjes zijn te downloaden via de website derdekamer.nl. Op de website kunnen de kinderen alle informatie vinden voor het beantwoorden van de vragen.

 

Over het project

De Derde Kamer der Staten-Generaal is een initiatief van de Eerste en Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos. De website met lesmateriaal, informatie en games over de Nederlandse parlementaire democratie is bestemd voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Leerlingen leren zo hoe de politiek werkt in Nederland. Ook voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt over de Eerste en Tweede Kamer, kunnen de leerlingen informatie en plaatjes op de website vinden.

 

Bestellen

Ieder lespakket bestaat uit een docentenhandleiding en 32 Handboekjes Politiek voor de leerlingen. Het lespakket kunt u GRATIS bestellen via Lespakket – De Derde Kamer.

De lespakketten worden doorgaans vanaf half augustus geleverd.

Zoek

Filters