Timmyland aflevering 6: De verkiezingen

Er zijn verkiezingen in Timmyland. Wie mag er de baas worden? Tim leert van een spindoctor hoe hij het beste campagne voert. Tevens ontdekt hij oneerlijke manieren om de verkiezingen naar zijn hand te zetten. Wordt Tim den Besten de baas van Timmyland?

Bij deze aflevering hebben we twee werkvormen ontwikkeld: ‘Eigen politieke partij’ en ‘Wie wordt klassenhoofd’. Bij de werkvorm Eigen politieke partij richten de leerlingen hun eigen politieke partij op. Kiezen zij meer voor standpunten over vrijheid, gelijkheid of solidariteit? Bij de werkvorm wie wordt klassenhoofd maken de leerlingen kennis met verschillende vormen van verkiezingen. Wat zijn de gevolgen van een andere manier van kiezen?

Over Timmyland

In de VPRO-serie Timmyland begint Tim den Besten zijn eigen land. In Timmyland kun je gratis snacken, draagt niemand saaie kleding en zijn speciale hondenaaicentra. Tim is er de grote leider. Hoe doe je dat, de baas worden van je eigen land? In fictiescènes zien we het land van je dromen steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een dictatuur en een democratie.

ProDemos heeft in samenwerking met de VPRO een gratis lessenserie bij Timmyland gemaakt gericht op groep 7 en 8.

Bijlagen

Zoek

Filters