Timmyland aflevering 5: Een eigen volkslied en het Jeugdjournaal

Samen met zangeres Froukje schrijft Tim zijn eigen volkslied. Tim wil graag mooie fantasieverhalen naar buiten brengen over hemzelf, maar bij Evita van het Jeugdjournaal ontdekt hij dat al het nieuws daar op waarheid wordt gecheckt.

Bij deze aflevering hebben we drie werkvormen ontwikkeld: ‘Vrijheid van meningsuiting/Verboden woorden’, ‘Nieuw volkslied’ en ‘Journalist in eigen gemeente’. Vrijheid van meningsuiting is een werkblad waarmee aflevering 5 kan worden nabesproken. Verboden woorden is een spel waarbij de leerlingen een begrip moeten uitleggen aan elkaar, zonder drie woorden te gebruiken. Bij Nieuw Volkslied leren de leerlingen de achtergrond van ons volkslied en maken ze hun eigen volkslied. En bij journalist in eigen gemeente maken de leerlingen kennis met het werk van een journalist.

Over Timmyland

In de VPRO-serie Timmyland begint Tim den Besten zijn eigen land. In Timmyland kun je gratis snacken, draagt niemand saaie kleding en zijn speciale hondenaaicentra. Tim is er de grote leider. Hoe doe je dat, de baas worden van je eigen land? In fictiescènes zien we het land van je dromen steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een dictatuur en een democratie.

ProDemos heeft in samenwerking met de VPRO een gratis lessenserie bij Timmyland gemaakt gericht op groep 7 en 8.

Bijlagen

Zoek

Filters